Snelfietsroute Katwijk aan Zee

Het project

De gemeente Katwijk, gemeente Leiden en provincie Zuid-Holland werken samen aan een nieuwe fietsverbinding van Leiden naar Katwijk aan Zee. Deze verbinding is essentieel voor de bereikbaarheid van Katwijk aan Zee en biedt fietsers een aantrekkelijke route tussen de kust en Leiden. Een belangrijk segment van dit project is het aanleggen van een nieuw fietspad tussen de Laan van Nieuw Zuid en de Cantineweg/Verlengde Westerbaan. De nadruk ligt op duurzaamheid en het respecteren van het omliggende (duin)gebied. Iv is verantwoordelijk voor het ontwerp van het fietspad en verzorgt tijdens de uitvoering ook de directievoering en het toezicht voor de snelfietsroute tussen Katwijk aan Zee en Leiden. Dit project verbetert de bereikbaarheid van de badplaats en biedt een aantrekkelijke route voor fietsers. 

De uitdaging

Een belangrijk onderdeel was het ontwerpen van een fietspad dat flexibel genoeg is voor mogelijke toekomstige uitbreidingen van de Westerbaan voor autoverkeer. Daarnaast moest het ontwerp naadloos aansluiten bij de omgeving, met name het (duin)gebied, om de natuurlijke beleving te behouden. Iv heeft ook de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoering van het project verzorgd, wat verdere coördinatie- en beheeraspecten met zich meebracht.

De impact

Het project verbetert niet alleen de bereikbaarheid tussen Katwijk aan Zee en Leiden door een duurzame en aantrekkelijke fietsverbinding maar integreert ook milieuvriendelijke oplossingen zoals betonplaten en energiezuinige verlichting. Het respecteert het omliggende landschap en bevordert de veiligheid door aparte paden voor verschillende gebruikers. De uitvoering, gesteund door een participatietraject met stakeholders, verzekert een breed gedragen ontwerp dat economische en ecologische voordelen biedt, waardoor een positieve impact op gemeenschap en milieu wordt gerealiseerd.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel