Snelfietsroute Hilversum en Amersfoort

Het project

Een uitgebreide variantenstudie is uitgevoerd voor de ontwikkeling van een nieuwe snelfietsroute tussen Hilversum en Amersfoort. Dit initiatief, een samenwerking tussen verschillende gemeenten en de provincie, richtte zich op het identificeren van de meest geschikte route voor fietsers, met aandacht voor aspecten als veiligheid, directheid, comfort en aantrekkelijkheid.

 

De uitdaging

De hoofduitdaging in dit project was het beoordelen van diverse routeopties, waarbij elk traject grondig werd geanalyseerd op verkeersveiligheid, comfort, aantrekkelijkheid en routebeleving. Ook werd er voor de haalbaarheid van elke variant gekeken naar potentiële impact op de omgeving, kostenoverwegingen en het draagvlak binnen de gemeenschap.

De impact

De snelfietsroute is bedoeld om een efficiëntere en meer aantrekkelijke verbinding tussen Hilversum en Amersfoort te realiseren. Door het verbeteren van de infrastructuur voor fietsers wordt niet alleen de lokale mobiliteit gestimuleerd, maar draagt het project ook bij aan de verduurzaming van transport in de regio. De ontwikkeling van deze route weerspiegelt de inzet voor duurzame en gezonde vervoersalternatieven in stedelijke gebieden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel