Een nieuwe biomassa stoomgenerator voor Cargill: Flower Power

3D modellering fabriek

Het project

De bestaande gasturbine van Cargill voldoet niet aan de toekomstige regelgeving inzake gasemissies en bereikt het einde van zijn levensduur. Daarom wordt er een nieuwe biomassa stoomgenerator gerealiseerd. Iv heeft in de conceptfase de volledige scope in de disciplines civiel, bouwkunde, constructie, mechanical, piping en brandveiligheid uitgevoerd. De ontwerpen voor de disciplines bouwkunde, constructie en piping zijn vervolgens uitgewerkt tot en met de aanvraag specificaties.

De uitdaging

Na de conceptfase is de uitwerking van het ontwerp van de nieuwe biomassa stoomgenerator neergelegd bij verschillende partijen. De uitdaging hierbij is om alle ontwerpen en interfaces goed op elkaar af te stemmen.

 

Iv nam de rol van co√∂rdinator op zich, met de verantwoordelijkheid om alle 3D modellen te integreren. Dit omvatte het combineren van 3D modellen van leveranciers van de procesinstallaties en silo’s met het basismodel van Iv. Iv had het ontwerp van de fundatie en de piping in haar eigen scope. Tijdens model reviews werden alle clashes behandeld. Voor een accurate integratie van de 3D modellen was regelmatig overleg noodzakelijk.

 

Tijdens de uitvoeringsfase was de praktijk soms uitdagend, omdat aannemers alternatieve oplossingen voorstelden die vervolgens consequent in alle modellen moesten worden verwerkt.

De impact

De overstap van gas naar biomassa als brandstof helpt om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen. De biomassa stoomgenerator gebruikt organische reststromen als brandstof, wat bijdraagt aan afvalvermindering.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm