Engineeringservices voor zware industrie in transitie

Fabriek omgeving tata Steel

Het project

Voor diverse Nederlandse, Europese en overzeese opdrachtgevers in de zware (metaal) industrie is Iv een complete engineering partner.

 

Als partner (veelal client engineer) is Iv bekend met de productie en de supply chain. Van grondstof tot product en van haalbaarheidsstudie tot engineering close-out. Iv kijkt verder dan ondersteuning op het gebied van OPEX en CAPEX gerelateerde engineering en helpt mee om vergroening en verduurzaming te realiseren. Dit doen we met meer dan 900 ambitieuze probleemoplossers, specialisten, ontwerpers, engineers en designers; een gedreven en compleet pallet aan techneuten.

De uitdaging

De zware industrie is verantwoordelijk voor een zesde van de wereldwijde CO2-uitstoot en dat moet structureel omlaag. Door onze ruime kennis en ervaring nu in te zetten kan Iv helpen om de keten schoner, groener, duurzamer en circulair te maken.

 

Onze kennis en ervaring hebben wij in de afgelopen 75 jaar opgebouwd bij onder andere Tata Steel, Voestalpine en ArcelorMittal: de  belangrijke staalproducenten. Inmiddels hebben we als Iv een uniek en specialistisch portfolio opgebouwd, die perfect aansluit op ons doel om de wereld van de zware industrie schoner en duurzamer te maken. Die blauwdruk nemen we mee naar de totale keten. Want wat we nu doen voor een stukje van de keten, kunnen we in de gehele keten inzetten.

 

Vanaf raadgevend advies, haalbaarheidsstudies, plant lay-out & voorbereiding tot en met detail engineering (engineering close-out); we zijn in alle fases betrokken en gespecialiseerd. Daarbij gaan we verder dan alleen OPEX- en CAPEX-projecten: wij willen een belangrijke bijdrage leveren in de transitie naar duurzame en groene staalproductie.

De impact

Wij zijn een toonaangevend ingenieursbureau gespecialiseerd in de zware industrie, gericht op het realiseren van een schonere, groene en circulaire toekomst. Ons werkgebied omvat mijnbouw, staalproductie, pre-processing, manufacturing, hergebruik, her-fabricage en recycling. Wij zijn gedreven door de uitdaging om de aanzienlijke CO2-uitstoot van de industrie, die ongeveer 6 miljard ton per jaar bedraagt, te verminderen.

 

Onze uitgebreide diensten omvatten plant design, werktuigbouwkunde, bouwkunde, klimaat- en energietechniek, proces en veiligheidsengineering, media, en industrieel afvalwaterbeheer. We bieden ook haalbaarheidsstudies, basis- en gedetailleerd ontwerp, FEED-studies, constructieberekeningen, technische specificaties, risicoanalyses, vergunningondersteuning, en inkoopondersteuning. Daarnaast begeleiden we fabricage en constructie, en bieden we diensten voor onder andere testing en commissioning, inclusief HAZOP, FAT en SAT, gevolgd door projectafsluiting en archivering van as-built documentatie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Rick, directeur Zware industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3000 of stuur een bericht.

Stuur Rick een bericht
Rick de Jong