Baumannkerk getransformeerd tot modern wooncomplex

Het project

De Baumannkerk in Rotterdam, een monumentaal pand en boegbeeld van de wijk Overschie, moest worden getransformeerd tot een modern wooncomplex met behoud van de karakteristieke jaren 50-uitstraling en met eigentijds wooncomfort en duurzaamheid.

De uitdaging

Het behoud van de buitengevel van het traditionele gebouw was een cruciale eis, maar er waren tal van uitdagingen met betrekking tot constructie, herbestemming en technische detaillering. Iv begon in 2018 met een grondige haalbaarheidsstudie. Dit was essentieel voor het ontwerpen van een technisch uitvoerbaar plan. De constructieve analyse van de kerk, inclusief gedetailleerde documentatie en geotechnisch onderzoek, gaf inzicht in de mogelijkheden en beperkingen voor de transformatie. Een 3D-model werd gebruikt om complexe overgangen en inpassingen, zoals grote balkons in de bestaande constructie, te ontwerpen.

De impact

Het project levert niet alleen 33 nieuwe appartementen en penthouses op, maar behoudt ook de waarde en esthetiek van een monumentaal pand voor de gemeenschap. De duurzaamheidsmaatregelen, zoals de WKO-installatie en ledverlichting, dragen bij aan energie-efficiëntie en verminderde operationele kosten. De nauwkeurige planning en constructieve oplossingen die zijn ontwikkeld tijdens de haalbaarheidsstudie hebben geleid tot een soepele uitvoering en voorkwamen grote verrassingen tijdens het bouwproces. Het gebouw biedt unieke en moderne wooneenheden met behoud van de oorspronkelijke charme van de Baumannkerk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges