Multifunctionele woontoren: De Hooghe Delft

Het project

In het grootschalige ontwikkelingsgebied rondom het spoor in Delft wordt een nieuwbouwproject gerealiseerd: De Hooghe Delft. Iv is betrokken bij dit project voor het berekenen en ontwerpen van alle installaties op VO- en DO-niveau, evenals de WABO-aanvraag. Dit multifunctionele complex omvat een kleine parkeergarage, een bioscoop, kantoren en woningen, waarbij de bioscoop gevestigd zal zijn op de begane grond en eerste verdieping, en de kantoren op de tweede verdieping. De appartementen bevinden zich van de derde tot en met de tiende verdieping.

De uitdaging

De uitdaging voor Iv lag in het ontwerpen van werktuigkundige en elektrotechnische installaties die niet alleen de diverse functies van het gebouw ondersteunen, maar ook duurzaam zijn. Dit betekende het integreren van systemen voor verwarming, ventilatie, koeling, hemelwaterafvoer, tapwater, riolering, verlichting, communicatie, en brandbeveiliging, terwijl er rekening gehouden werd met duurzame maatregelen.

De impact

De Hooghe Delft vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van duurzame stadsontwikkeling. Iv heeft bijgedragen aan het realiseren van een gebouw dat niet alleen een diversiteit aan functies biedt, maar ook duurzaam is. De opname van een WKO-installatie met open bronnen, balansventilatie met energieterugwinning, LED-verlichting, en PV-panelen op het dak van de woningen benadrukt de inzet voor milieuvriendelijke oplossingen. Dit project dient als een model voor toekomstige ontwikkelingen in stedelijke gebieden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges