Nieuw appartementencomplex: De Parkwachter

Het project

In Utrecht-Leidsche Rijn is een nieuw appartementencomplex gerealiseerd, genaamd De Parkwachter. Dit duurzame en luxueuze gebouw omvat 43 appartementen verdeeld over zes woonlagen, inclusief een ondergrondse parkeergarage. Iv heeft een sleutelrol gespeeld in dit project, vanaf het voorlopige ontwerp tot en met de uitvoering, door technisch advies te leveren voor de gebouwconstructie.

De uitdaging

Een van de grootste uitdagingen bij De Parkwachter was het realiseren van een stevige gebouwconstructie binnen de beperkte ruimte van een complexe bouwput, vlak naast diverse leidingen. Iv stond voor de taak een constructieve oplossing te bedenken die zo min mogelijk steunpunten nodig heeft, terwijl de stabiliteit en veiligheid van het gebouw gewaarborgd blijven.

De impact

De Parkwachter onderscheidt zich niet alleen door zijn constructieve ontwerp, maar ook door zijn bijdrage aan duurzaamheid. Met een energieprestatiecoëfficiënt van -0,2 is dit gebouw uniek in zijn soort: het levert energie op. Dit maakt De Parkwachter een voorbeeldproject op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling, waarbij zowel het wooncomfort als de milieueffecten in acht worden genomen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via
088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges