Kade-Fundovatie

Het project

De Kade-Fundovatie, ontwikkeld door Iv, is een innovatieve methode om de levensduur van oude binnenstedelijke kademuren in Amsterdam te verlengen. Met Amsterdams 600 kilometer aan kade, waarvan een groot deel oud en onderhevig aan verzwaring door verkeer en diepere grachten, is er een groeiende behoefte aan duurzame oplossingen. De Kade-Fundovatie richt zich voornamelijk op de voorste palenrijen van de kademuren, die vaak het meest aangetast zijn.

De uitdaging

Binnen het programma Bruggen en Kademuren (PBK) van Amsterdam wordt gezocht naar vernieuwende methoden om de levensduur van kademuren te verlengen. Iv’s Kade-Fundovatie is een van de geselecteerde innovaties voor verdere ontwikkeling. De uitdaging ligt in het ontwikkelen van een betaalbare, technisch haalbare en impactvolle oplossing die de belasting en degradatie van kademuren aanpakt.

De impact

De Kade-Fundovatie biedt een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor het versterken van kademuren, wat resulteert in een verlenging van de levensduur met minimaal 30 jaar. Dankzij de modulaire en adaptieve aard van het systeem kan het worden aangepast aan verschillende kademuren, wat de veelzijdigheid en toepasbaarheid ervan vergroot. Bovendien minimaliseert de trillingsarme installatiemethode overlast voor omwonenden en behoudt de binnenstad zijn historische uitstraling. Gemeente Amsterdam erkent het potentieel van de Kade-Fundovatie en heeft besloten het verder te ontwikkelen en te testen, wat kan leiden tot een brede implementatie en een significante verbetering van de staat van de kademuren in de stad.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel