Levensduurverlenging Walrusklasse onderzeeboten

Walrusklasse onderzeeboot met bemanning varend van bovenaf

Het project

De Walrusklasse onderzeeboten van de Koninklijke Marine naderen het einde van hun levensduur. Nevesbu werkte in het verleden mee aan het ontwerp van deze onderzeeboten en speelt een belangrijke rol in de instandhouding. 

De uitdaging

Het upgraden van de Walrusklasse-onderzeeboten met nieuwe technologieën en systemen vereist een effectieve projectaanpak om ervoor te zorgen dat alle nieuwe modificaties en systemen perfect passend konden worden geïntegreerd. Nevesbu was als system integrator verantwoordelijk voor het ontwerpen en inpassen van alle modificaties en nieuwe systemen in de Walrusklasse-onderzeeboten. Nevesbu werkte aan het integreren van diverse technologieën, waaronder een nieuwe inrichting van de commandocentrale, moderne torpedo’’s, sensoren, satellietcommunicatiesystemen en een geavanceerd combat-managementsysteem. Met het ontwerp van Nevesbu kunnen alle subsystemen als één geheel functioneren en worden de prestaties en functionaliteit van de onderzeeboten verbeterd.

De impact

De effectieve projectaanpak van Nevesbu had positieve resultaten op meerdere vlakken. Ten eerste zorgde het ervoor dat alle geplande modificaties en upgrades succesvol werden geïntegreerd in de Walrusklasse-onderzeeboten. Hierdoor konden de onderzeeboten worden gemoderniseerd en opgewaardeerd, waardoor ze tot tenminste 2025 operationeel kunnen blijven met verbeterde mogelijkheden en prestaties. Bovendien was de projectaanpak zo efficiënt dat er budget overbleef aan het einde van het project. Dit getuigt van een goed beheer van middelen en kosten, wat bijdraagt aan de financiële stabiliteit van het project en de organisatie.

Wil je meer weten over Nevesbu's expertise?

Bart, algemeen directeur Nevesbu, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3400 of stuur een bericht. 

Stuur Bart een bericht
Bart van Rijssen, algemeen directeur Nevesbu