Metrostation Hoekse Lijn

Het project

De bestaande treinverbinding Hoekse Lijn is omgezet naar een lightrail-verbinding (metro) tussen Schiedam en Hoek van Holland. De ombouw van de Hoekse Lijn is één van de grootste investeringen om het openbaar vervoer in het gebied te verbeteren. Het doel is om de infrastructuur, de haltes en de toegankelijkheid van de stations te upgraden naar een hoger niveau van comfort, veiligheid en efficiëntie.

De uitdaging

Het project omvatte de vervanging van vijf bestaande stations en de renovatie van drie andere stations. Het doel was om de stations geschikt te maken voor de moderne reiziger door middel van verbeterde toegankelijkheid, veiligheid en esthetiek. Installaties worden geïntegreerd om zowel functioneel als visueel aantrekkelijk te zijn. Er wordt gebruikgemaakt van nieuwe voedingsaansluitingen, verlichtings- en klimaatinstallaties. Bovendien worden de stations voorzien van camera’s, avondverlichting, liften, hellingbanen en geleidelijnen voor blinden. Ook worden dynamische informatieborden en abri’s geïmplementeerd om wachtcomfort te bieden.

De impact

De modernisering van de Hoekse Lijn heeft tot doel het openbaar vervoer in de regio Rijnmond te verbeteren door het creëren van een eigentijdse lightrail-verbinding. Het project heeft positieve effecten op de bereikbaarheid en biedt een duurzamere en efficiëntere transportoptie. De upgrade van de stationsinfrastructuur draagt bij aan het verbeteren van de mobiliteit en de ontwikkeling van de regio.

Station Hoek van Holland strand

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges