Nieuwe ethoxyleringsfabriek

Het project

In de haven North Sea Port is een state-of-the-art ethoxyleringsfabriek gerealiseerd. Deze faciliteit produceert oppervlakte-actieve stoffen die als grondstof worden gebruikt voor cosmeticaproducten en reinigingsmiddelen. Iv heeft het EPCM-contract (engineering, procurement en constructiemanagement) uitgevoerd voor de geheel nieuwe site. 

De uitdaging

De complexiteit van het project lag in het ontwerpen en bouwen van een state-of-the-art chemische fabriek met diverse componenten, waaronder een servicegebouw, tankenpark, leidingbrug, utility’s en laad-en-losstations voor vrachtwagens. Iv voerde een uitgebreid scala aan engineeringwerkzaamheden uit, waaronder bouwkundige, civiele, piping & mechanical-, infra- en elektra-engineering. Dit omvatte het ontwerp en de planning van alle benodigde componenten van de chemische fabriek, evenals de coördinatie van de inkoop en constructie.

De impact

De geavanceerde ethoxyleringsfabriek draagt bij aan de productieketen van cosmeticaproducten en reinigingsmiddelen en versterkt de positie van North Sea Port als een belangrijke havenregio. De geïntegreerde aanpak van engineering, inkoop en constructie door Iv heeft bijgedragen aan een efficiënte en gestroomlijnde realisatie van de nieuwe site.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via
088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm