Nieuwe opslagfaciliteit MSD

Het project

MSD is het grootste geneesmiddelenbedrijf van Nederland. Vanwege de vernieuwde regelgeving omtrent brand-, milieu- en arbeidsveiligheid bij de opslag van gevaarlijke stoffen, had het bedrijf een nieuwe opslagfaciliteit nodig. Iv maakte het concept en basic design voor het gebouw en alle gebouwgebonden installaties met betrekking tot elektra en werktuigbouw. Ook voerde Iv controles en technische ondersteuning uit tijdens de uitvoeringsfase.

De uitdaging

De nieuwe opslagfaciliteit moet voldoen aan strengere regelgeving, de zogenaamde PGS-15 regelgeving vanuit de landelijke overheid. Tegelijkertijd was een verbetering van de logistieke stromen nodig en werd de nieuwe opslagfaciliteit van 1500 vierkante meter volledig geautomatiseerd.

De impact

Naast dat de opslag volledig geautomatiseerd draait, wat het proces versnelt en verbetert, heeft het nieuwe PGS-15 magazijn van MSD een positief klimaateffect. Door de toepassing van PV-panelen, geoptimaliseerde klimaatcondities en koelen en verwarmen door middel van warmtepompen, is het gebouw volledig energieneutraal.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Ralf, directeur Industrie, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3700 of stuur een bericht.

Stuur Ralf een bericht
Ralf Ohm