Nieuw duurzaam woonproject Samen aan de Schie

Het project

Een nieuw duurzaam woonproject in Overschie biedt 76 huurappartementen voor mensen met een middeninkomen of hoger. Het doel van dit project is om stedelijk wonen aan de waterkant te creëren met een dorpsgevoel. Overschie, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1000, was vroeger een zelfstandig dorp en is sinds 1941 onderdeel van Rotterdam. De wijk behoudt een prachtige historische dorpskern, wat een bijzondere sfeer creëert.

De uitdaging

Iv, als hoofdconstructeur in dit project, is verantwoordelijk voor de constructie van twee torens, reken- en tekenwerk, en was betrokken bij het project voor en tijdens de bouw. Het hellende landschap maakte het constructiewerk complex, aangezien niet alle zijden van de toren op hetzelfde niveau liggen. Het lagere gedeelte, inclusief de entree, is split level ontworpen, wat op constructief en bouwkundig vlak veel creativiteit vereist.

De impact

Het woonlandschap omarmt het ontwerpprincipe van de schoonheid van bestaande elementen en biedt mogelijkheden voor klimaatvriendelijke maatregelen. De regentuin zorgt voor duurzame wateropvang, nieuwe groenstructuren versterken de biodiversiteit, en verplaatste bomen vinden elders in het park een nieuw thuis. De basis bestaat uit speels variërend gras. Appartementen, in lijn met de 2050-aardgasvrije eis, hebben geen gasaansluiting maar zijn verbonden met een warmtenet.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges