Stabiliteitsanalyse & hellingproef Nexus

Kabellegschip Nexus van Van Oord varend op zee.

Het project

De Nexus van Van Oord is een nieuw kabellegschip dat bedoeld is voor het installeren van elektrische kabels voor offshore windparken. Nevesbu heeft samen met Van Oord meegewerkt aan het ontwerp van dit nieuwe schip.

De uitdaging

Nevesbu was vanaf het begin betrokken bij het ontwerp van Van Oords kabellegschip Nexus. Met name de eisen op het gebied van lekstabiliteit om de veiligheid van het grote aantal mensen aan boord te waarborgen, in combinatie met het lange en lage achterdek, bleken een uitdaging in de ontwerpfase. De uiteindelijke hellingproef werd bemoeilijkt door de aanzienlijke hoeveelheid apparatuur voor het missiesysteem, dat al aan boord was. Het project werd afgerond met de voorbereiding van stabiliteitsdocumentatie aan boord en werd volledig goedgekeurd door Lloyd’s Register.

De impact

Het nieuwe kabellegschip voor Van Oord stelt het bedrijf in staat om op een veilige manier elektrische kabels voor offshore windparken te installeren: een onmisbare schakel in de energietransitie.

Wil je meer weten over Nevesbu's expertise?

Bart, algemeen directeur Nevesbu, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3400 of stuur een bericht. 

Bart van Rijssen, algemeen directeur Nevesbu