Station Bleizo

Het project

De behoefte aan efficiënt en geïntegreerd openbaar vervoer heeft geleid tot de ontwikkeling van vervoersknooppunt Bleizo, waar verschillende vervoersmiddelen zoals trein, RandstadRail, bus, auto en fiets samenkomen. Het doel is om een soepele en naadloze doorstroming te bieden voor ongeveer 10.000 reizigers per dag.

De uitdaging

Iv was namens Aannemingsmaatschappij VOBI verantwoordelijk voor de integrale ontwerpwerkzaamheden die nodig waren om het vervoersknooppunt Bleizo te realiseren. Een opvallend kenmerk van dit project is de combibrug, een kunstwerk dat de A12 en het heavyrail-traject overspant.

De impact

Het vervoersknooppunt Bleizo heeft als doel om mobiliteit te verbeteren en een naadloze verbinding te bieden tussen verschillende vervoerswijzen. Het project heeft een grote impact op verschillende vervoersaspecten en stedelijke ontwikkeling. Dit kunstwerk is flexibel ontworpen, zodat het in de toekomst kan worden verlengd. Dit maakt het mogelijk om de RandstadRail in zuidelijke richting door te trekken. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Wouter van der Wiel