Stinger Pioneering Spirit

Pioneering Spirit met stinger

Het project

De ‘Pioneering Spirit’ van Allseas, ’s werelds grootste schip, is ontworpen voor het ontmantelen van oude offshore olie- en gasplatformen, pijpleidingen leggen op grote diepten, en het installeren van platformen. Een cruciaal onderdeel van dit schip is de ongeveer 210 meter lange stinger. Deze stinger, bestaande uit het stinger transition frame en drie afzonderlijke delen van elk ongeveer 50 meter, speelt een sleutelrol in de operationele capaciteiten van de Pioneering Spirit. Iv heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontwerp van deze stinger.

De uitdaging

De primaire uitdaging voor Iv was het ontwerpen van een stinger die niet alleen voldoet aan de eisen van omvang en kracht, maar ook operationeel efficiënt blijft onder zware weersomstandigheden. Dit vereiste geavanceerde technische vaardigheden en innovatief denken, gezien de complexiteit van de functies van de stinger, zoals het ondersteunen van pijpleidinglegoperaties op grote diepten.

De impact

Met het ontwerp heeft Iv bijgedragen aan het verhogen van de efficiëntie en effectiviteit van één van de meest cruciale onderdelen van ’s werelds grootste schip. Dit ontwerp heeft er voor gezorgd dat de operationele capaciteiten voor het ontmantelen van offshore structuren en het leggen van pijpleidingen werd verbeterd. De Pioneering Spirit blijft een baanbrekend schip in de offshore olie- en gasindustrie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Bart, algemeen directeur Nevesbu, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3400 of stuur een bericht. 

Stuur Bart een bericht
Bart van Rijssen, algemeen directeur Nevesbu