Verduurzamen van gebouwen

Het project

Iv speelt een belangrijke rol bij het realiseren van energieprestatieberekeningen voor de nieuw- of verbouw van woningen en openbare gebouwen zoals scholen, zwembaden en sporthallen. Deze berekeningen zijn essentieel voor het bepalen van de energetische waarde van een gebouw en het toekennen van een passend energielabel, conform de Bijna Energieneutraal Gebouw (BENG) criteria.

De uitdaging

De BENG-criteria zijn niet alles dekkend en voor elk gebouw precies kloppend. Iv staat voor de uitdaging om een dieper, meer op maat gemaakt inzicht te bieden in de energieprestaties van gebouwen. De standaard berekeningsmethoden houden onvoldoende rekening met variabelen zoals piekvermogen en specifiek gebouwgebruik, wat kan leiden tot suboptimale verduurzamings- en klimatiseringskeuzes. Iv levert maatwerkadvies, rekening houdend met de unieke eigenschappen en vereisten van elk gebouw en de verschillende gebouwfuncties.

De impact

Door klanten bewust te maken van de voordelen van op maat gemaakte, energie-efficiĆ«nte oplossingen, kan Iv helpen bij het realiseren van daadwerkelijk duurzame gebouwen. We adviseren over geavanceerdere klimatiseringssystemen en het integreren van hernieuwbare energiebronnen, wat niet alleen bijdraagt aan het behalen van klimaatdoelen, maar ook langetermijnvoordelen biedt voor de exploitatiekosten. Met een kritische blik streven we er altijd naar het maximale uit een gebouw te halen. Dit maakt Iv’s rol als adviseur en expert essentieel in het leiden van de sector naar een duurzamere toekomst.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Jeroen, directeur Bouw, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3500 of stuur een bericht.

Stuur Jeroen een bericht
Jeroen Pahud de Mortanges