Zr.Ms. Evertsen kanonintegratie

Marineschip Zr.Ms. Evertsen met nieuw kanon

Het project

Het verouderde kanon op de Zr.Ms. Evertsen moest worden vervangen door een nieuw, verbeterd kanon. Voor het vervangen van het hoofdgeschut werd optimaal systeemontwerp en -integratie gevraagd.

De uitdaging

De beperkte fysieke ruimte aan boord van het schip en de noodzaak om te voldoen aan strikte veiligheidseisen maken deze taak complex. De overgang naar geavanceerde Vulcano-munitie en de vereisten voor gezondheid en veiligheid van de bemanning voegen extra complexiteit toe. Nevesbu heeft in een bijzondere samenwerking met twee projectmanagers aan dit project gewerkt, zowel voor systeemontwerp als systeemintegratie. Het doel was om ervoor te zorgen dat alle nieuwe systemen en subsystemen naadloos konden worden geïntegreerd en voldeden aan de strenge militaire eisen. De samenwerking omvatte zowel Leonardo, de leverancier van het kanon, als het Ministerie van Defensie. Nevesbu bracht zijn maritieme kennis en expertise in om aan de complexe eisen te voldoen. 

De impact

Het vernieuwde hoofdgeschut stelt de marine in staat om geavanceerde Vulcano-munitie te gebruiken. Dit draagt bij aan de nationale veiligheid en het vermogen om snel en effectief te reageren op bedreigingen. Bovendien toont het project de Nederlandse expertise op het gebied van maritieme technologie en innovatie, wat de reputatie en concurrentiepositie van het land in de internationale defensie-industrie versterkt. De impact reikt dus verder dan het individuele fregat en heeft positieve effecten op nationaal en internationaal niveau. 

Wil je meer weten over Nevesbu's expertise?

Bart, algemeen directeur Nevesbu, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3400 of stuur een bericht. 

Bart van Rijssen, algemeen directeur Nevesbu