Iv gaat samen met 200 collega’s naar EK in Hamburg

De grote krapte op de arbeidsmarkt stelt het bedrijfsleven voor stevige uitdagingen. Vooral in de technische sector, waarin Iv zich bevindt, is het moeilijk om nieuw personeel te werven. Maar ook om bestaand personeel te binden en behouden. Om de band tussen Iv en de collega’s te vergroten, organiseert Iv veel verschillende activiteiten. Het bezoeken van het EK en WK voetbal is daar een goed voorbeeld van. Ook dit jaar is Iv er weer bij. Op 15 juni vertrekken ruim 200 medewerkers richting EK in Hamburg, om op zondag 16 juni het Nederlands elftal naar de overwinning te juichen. Het Nederlands Elftal speelt zijn eerste wedstrijd op het EK tegen Polen in het voor Oranje historische Volksparkstadion. Het wordt de 15e wedstrijd die Iv op een EK of WK bezoekt.

Een 36 jaar oude traditie

Het was het voorjaar van 1988 toen een kleine club Iv’ers besloot een wedstrijd te bezoeken op het EK in Duitsland. Het werd een historische dag. Niet alleen omdat het in het pré-TomTom-tijdperk nogal zoeken was naar de ingang van het stadion in Düsseldorf, maar omdat Marco van Basten een hattrick scoorde tegen Engeland. Mede dankzij die winst ging Oranje door naar de halve finale, waar Nederland (eindelijk) afrekende met West-Duitsland. Jawel, in Hamburg.

Onvergetelijke momenten

Ruim een kwart eeuw later keert Iv daar, dit keer niet met een handjevol, maar met ruim 200 enthousiaste voetbalfans weer terug naar EK in Hamburg. In de tussentijd hebben we Nederland van België zien winnen in Amerika (1994), zagen we een bloedstollende wedstrijd tegen Chili in Brazilië en gingen we ook als Oranje zelf niet meedeed, zoals in Frankrijk (2016) en Rusland (2018). Het is veilig om te zeggen dat het bezoeken van EK’s en WK’s een échte Iv-traditie is geworden. En dan gaat het niet alleen om het voetbal. We hebben de sterrenhemel gezien in het Krügerpark, de zon zien zakken op de Copacabana en beleefden nog veel meer onvergetelijke momenten. Momenten waar onze collega’s nog steeds met veel plezier op terugkijken.

WK Brazilië