Helwin Beta

Het project

Het HVDC conversiestation (high voltage direct current) HelWin beta is geïnstalleerd in de Duitse Noordzee op een waterdiepte van 23 meter. Het station verzamelt elektriciteit die wordt opgewekt door windmolens op zee. Iv maakte het ontwerp van de topside, de werkplaatstekeningen en verzorgde de inkoop van het niet-highvoltage-gerelateerde equipment.

De uitdaging

De afstand van het platform naar het ontvangststation in Büttel is 130 kilometer waar ook de aansluiting aan het elektriciteitsnet is. Om minder energieverlies in de keten te lijden moet de verzamelde elektriciteit omgezet worden van 33 kV wisselspanning naar 320 kV gelijkspanning.

De impact

Het HVDC conversiestation HelWin beta heeft een maximale capaciteit van 680 MW, wat voldoende is om circa 750.000 huishoudens van energie te voorzien. Door het verminderen van energieverlies in de keten draagt dit project bij aan een efficiëntere energieoverdracht en een verhoogde betrouwbaarheid van de energievoorziening.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Fedor, directeur Offshore & Energy/Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3300 of stuur een bericht.

Stuur Fedor een bericht
Fedor van Veen