Reconstructie Ollandseweg Sint-Oedenrode

Het project

In opdracht van de gemeente Meierijstad heeft Iv het ontwerp gemaakt voor de reconstructie van de Ollandseweg, een belangrijke route tussen Olland en Sint-Oedenrode. Het project omvat een complete herinrichting van dit deel van de weg, met een focus op verbeterde verkeersveiligheid en infrastructuur.

De uitdaging

De belangrijkste uitdaging in dit project was het aanpakken van de slechte staat van de fietspaden en het niet voldoen van de rijbaan aan huidige verkeersveiligheidseisen. Dit vereiste een zorgvuldige planning en ontwerp om zowel binnen als buiten de bebouwde kom een veilige en efficiënte weg te realiseren. Specifieke aandachtspunten waren het aanleggen van nieuwe fietspaden, het verbeteren van de afwatering, en het toepassen van snelheidsbeperkende maatregelen.

De impact

Na voltooiing zal de gereconstrueerde Ollandseweg een aanzienlijke impact hebben op de verkeersveiligheid en toegankelijkheid in de regio. De verbeterde fietspaden en rijbanen zullen niet alleen de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen, maar ook bijdragen aan een aangenamere en functionelere leefomgeving. De aanpassingen in het ontwerp, zoals geluidsreducerende klinkers en verbeterde afwatering, zullen de kwaliteit van leven voor bewoners in de omliggende gebieden verhogen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw vraagstuk?

Wouter, directeur Infra en tevens COO van Iv, gaat hier graag over met je in gesprek! Neem contact op via 088 943 3200 of stuur een bericht.

Stuur Wouter een bericht
Wouter van der Wiel